Ас қорыту жолы және астың қорытылып сіңуі

asqortМаңғыстау облысы Қарақия ауданы

Қарақұдық орта  мектебінің бастауыш сынып мұғалімі

Арықбаева Гүлшаттың  3«А» сыныбына  арналған

дүниетану пәнінен қысқа мерзімдік жоспары

 

6-апта 7.10.14ж 2-сабақ
Сабақтың тақырыбы: Ас қорыту жолы және астың қорытылып сіңуі
Мақсаты: Астың адам өміріндегі маңызы, асқорыту мүшелерінің қызметі туралы түсіну
Міндеттер: 1)    Ас қорыту ағзаларын талқылап,орналасу ретін білу;

 

2)    Астың адам ағзасында қалай қорытылатынын өз сөздерімен айта білу;

 

Күтілетіннәтижелер -Ас қорыту мүшелерін ретімен айта білу

— Астың қалай қорытылатынын әңгімелеу

-топ арасындағы ынтымақтастық сақтау

-бір-бірін өзара бағалай  алу

Ресурстар Оқулық,  әдістеме, адам ағзасының суреті, Тыныс алу мүшелері мен  гигиенасы видеоролик, Асқорыту жолы видеоролик. «Гүлдер» музыкасы.
Оқыту әдістері Психологиялық дайындық, топқа бөлу, үй тапсырмасы «Тыныс алу мүшелері» видеоролик арқылы сұрау, тізбек жасау, оқулықпен жұмыс, сергіту сәті, суретпен жұмыс, ой-толғау «Конверт-сұрақ», «Асқорыту жолы» видеоролик. Рефлексия.
Тапсырмалар

 

 

 

 

 

 

 

 

1-тапсырма

Топтық тапсырма: 1-модуль

«Тізбек жаса»  2-модуль

3-тапсырма

Суретпен жұмыс: 1-модуль

«Тағамның адам ағзасында жүруі»

2-модуль

 

2-тапсырма

Мәтінмен жұмыс:

-Мәтінді оқу 1-модуль

«Салыстыру» тапсырмасы

6-модуль

 

4-тапсырма

Ой-толғау

«Конверт-сұрақ» ойыны

1-    модуль

2-    модуль

6-модуль

 

Бағалау

 

Қалыптастырушы бағалау. «Өз тобыңды бағала»
Үйге тапсырма Мәтінді оқу. Бір күндік ас мәзірін құру.

 

Кері байланыс

 

Табыс баспалдағы

 

Сабақтың жүрісі:
Сабақтың кезеңдері: Мұғалімнің  іс-әрекеті Оқушының іс-әрекеті
1. Психология. икем.

 

 

 

Үй тапсырмасы: «Тыныс алу жолдары мен гигиенасы»

 

2.Тұсаукесер Топпен жұмыс

 

 

Психологиялық дайындық жасау. Топқа бөлу.

 

 

 

«Тыныс алу жолдары мен гигиенасы»  видеоролик тамашалату арқылы әңгімелету.

 

Ой-шақыру 2-модуль

«Тізбек жаса» ойынын ұйымдастыру

 

 

 

«Гүлдер» әуенімен өздерін еркін сезініп, стикерлердің түстеріне қарай  топқа бөлініп отырды.

 

Видеороликтен көргендері бойынша өз түсінгендерімен байланыстырып  әңгімелейді.

Ас қорыту мүшелерінің аттары жазылған карточкаларды өз ойлары бойынша ретімен орналастырады және олар туралы не білетінін әңгімелейді.

 

3.Негізгі бөлім

Сабақ мақсаты мен табыс критерийі

 

 

Оқулықпен жұмыс: 1-модуль

 

 

 

«Есіңде сақта!»

1-   модуль

 

Сергіту сәті      

3-   модуль 

 

 

 

Суретпен жұмыс

1-   модуль 

 

Ой-толғау             1-модуль

2-   модуль

 

 

         

Мақсаты: Астың адам өміріндегі маңызы, асқорыту   мүшелерінің қызметі туралы түсіну.

—  Ас қорыту мүшелерін білу

—  Астың қалай, қайда  қорытылатынын білу;

 

Мәтінді оқыту, әңгімелету жұмыстарын жүргізу.

 

 

Оқушыларға  тақтаға жазғандары мен оқулық жазбасын салыстырту.

 

Интерактивті  тақтадан «Қаңқалар» сергітуін  тамашалата отырып, жаттығу жасату.

 

 

 

Топтық тапсырма беру. Суретпен жұмыс жүргізу.

 

«Конверт-сұрақ» ойынын ұйымдастыру.    Түрлі-түсті конвертті әр топтан бір оқушыға таңдату.

Оқушылар сабақтың мақсаты мен қандай табысқа жететінін анықтап алады.

 

 

 

Оқушылар мәтінді оқып, әңгімелейді. Оқу барысында ағза аттарын тақтаға жазып отырады.

 

Оқушылар жазбаларды салыстырады, естерінде сақтайды.

 

Қаңқалар қимылын қайталай отырып, бір сергіп қалады.

 

 

 

Суретке қарап тағамның адам ағзасында қалай жүретінін топпен талқылап әңгімелейді.

Оқушылар конверттегі сұрақтарға  ойланып жауап беруге тырысты.

4.Қорытындылау «Ас қорыту жолы» видеоролигін тамашалату.

 

Оқушылар видеороликті көріп, бүгінгі сабақтан алған білімдерімен байланыстыра отырып әңгімелейді.
Бағалау  Қалыптастырушы бағалау.

 

Оқушылар  өзерінің жетістіктері мен кемшіліктерін айтып өз-өзін бағалайды.
Рефлексия

 

 

 

«Табыс баспалдағы»

 

Білдім. Түсіндім. Түсінгім келеді.  Стикерге өз білгендерін, түсінгендерін, нені түсінгісі келетінін жазып  іледі.
Үйге тапсырма Ас қорыту жолын оқып келу. Бір күндік ас мәзіріне кесте құрып келулерін тапсыру.


[bws_related_posts]

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *