Технология

Гобелен тоқу технологиясы

Алматы облысы,  Қарасай ауданы,  Береке ауылы «М.Бейсебаев  атындағы орта мектеп  мектепке дейінгі  шағын  орталықпен»   КММ технология      пәнінің мұғалімі- Секимбаева Перизат Максатовна Сабақтың тақырыбы:  Гобелен тоқу технологиясы Сабақтың мақсаты: Оқушыларға гобелен тоқу технологиясы туралы түсінік беру, үйрету арқылы оқушылардың өздігінен жұмыс жүргізуіне, шеберлік деңгейін арттырып, ынта-ықыласын молайтуға, әсемдікпен сұлулықты көріп, бағалай білуге үйрету. Оқушыларды өнер туындыларын эстетикалық талғаммен қабылдау қабілеттілігін дамыту. ...

Толығырақ »

«Шеберлі қолдар» сайысы

Гульмира Ахметсапарқызы АУШАХМАНОВА Малайсары орта мектебі. Павлодар облысы, Май ауданы, Малайсары ауылы. Мақсаты: Оқушылардың білімі мен жан жақты ойлау қабілеті мен ой ұшқырлығын сынау. Еңбекке баулу пәні бойынша алған білім-дерін дамыту, шығармашылыққа баулу, өз ойын еркін жеткізе білу дағдыларын қа-лыптастыру, жан жақты дамыған азамат тәрбиелеу,

Толығырақ »

Қысқа қияр жабудың оңай түрі

Қысқа қияр жабудың оңай түрі (сұрау бойынша қайтып жазып отырмын) Құрамы: (5 литрлік бөтелке үшін) Қияр (ұсақ түрі) — 2,5 кг Петрушка 1 бума Укроп — 1 бума Лимон — жартысы Болгар бұрышы — 2-3 түйір Сарымсақ 1 бас Қара бұрыш (үгітілмеген түрі) — 10 — 15 түйір Тұздығы үшін: Су — 2,5 литр Жүзім уксусы — 1,5 стақан (200 ...

Толығырақ »

Ағаш бөлшектерін бұрама шегемен құрастырып бекіту

Есполов Жамбыл Өмірзақұлы Технология пәнінің мұғалімі Қызылорда облысы Жалағаш ауданы №201 мектеп-лицей Сабақтың тақырыбы: Ағаш бөлшектерін бұрама шегемен  құрастырып  бекіту. Сабақтың мақсаты: Ағаштардың түрлерін, қасиеттерін еске түсіру. Ағаштан жасалатын бұйымдарды құрастырудың әдіс-тәсілдерін үйрету, менгерту. Ә) дамытушылығы: ойлау, шығармашылық қабілетін, қолөнерді дамыту.Сабақтағы теориялық білімдерін практикалық іс-әрекеттерге ұштастырып, оны іс жүзінде пайдалану. Б) тәрбиелігі: Оқушыларды жауапкершілікке,жүйелі еңбекке,өз бетінше жұмыс жасауға үйрету,эстетикалық жағынан ...

Толығырақ »

Халық дәстүрі – асыл қазына

  Шығыс Қазақстан облысы  Өскемен қаласы «Дарынды балаларға арналған облыстық мамандандырылған мектеп – лицей – интернаты» КММ Қанапьянова Жанар Заманбековна – технология және өзін – өзі тану пәні мұғалімі                                                    Сабақтың тақырыбы: Халық дәстүрі – асыл қазына   Дерек көзі: МАН, ресурстар,оқулық, интерактивті тақта, жұмыс дәптері,А3, стикер, маркер Жалпы мақсат:   Оқушылардың халық дәстүрі туралы ұғымдарын кеңейту. Сабақ мақсаты: Оқушылар сабақтың ...

Толығырақ »

Қазақтың ұлттық киімі

Оңтүстік Қазақстан облысы Шардара ауданы «Қоссейіт» жалпы орта мектебі технология пәнінің мұғалімі Қожабаева Тоғжан Іргебайқызы Сабақтың тақырыбы: Қазақтың ұлттық киімі Сабақтың мақсаты: Білімділігі:  оқушыларға қазақ халқының қолданбалы сәндік өнері туралы түсінік беру. Қазақтың ұлттық киімдерімен таныстыру. Дамыту мақсаты: оқушылардың дүниетанымымын, эстетикалық талғамын кеңейту. Сурет салу дағдысын, логикалық ойлауын арттыру. Тәрбиелік мақсаты: ұлттық киімдерді құрмет  тұту, оған сүйіспеншілігін арттыру, ата-баба дәстүрін ...

Толығырақ »

Жаңаөзен политехникалық колледжінде дуальды оқыту тәжірибесі

Маңғыстау облысы Жаңаөзен қаласы Жаңаөзен политехникалық колледжі Физика пәні оқытушысы Толеубаева Айша Бақытжанқызы Жаңаөзен политехникалық колледжінде дуальды оқыту тәжірибесі Дуальдық оқыту жүйесі жөнінде Елбасы Н.Ә.Назарбаевтың «Мәңгілік ел болуды» мақсат еткен ««Қазақстан- 2050» Стратегиясы- қалыптасқан мемлекеттің жаңа саяси бағыты» атты саяси маңызы зор тарихы Жолдауында «Дуальды кәсіпте білім беруді дамытудың маңыздылығын» атап өткен болатын. Дуальдық жүйенің негізі- оқу орны мен өндірісте ...

Толығырақ »

Жұмыртқадан, ірімшіктен әзірленген ыстық тағам (Презентация)

«Бөкей ордасы колледжі»МКҚК 3 “Б”аспазшы тобы Ө\о шебері Хамидуллина.Н.К Жұмыртқадан, ірімшіктен әзірленген ыстық тағам (Презентация) Сабақтың мақсаты: Студенттерге  ыстық цехтағы жұмыс орнын ұйымдастыруда біліктілігін қалыптастыру.  Вареники әзірлеу технологиялық операциялары реттілігін көрсетіп үйрету. Білімділік  және технологиялық  ой – өріс  қалыптастыруға  икемдеу:  нормативті – технологиялық  құжатпен  жұмыс жасай білуге,  дәмдік сапасын  анықтауда,  тағамды  әсемдеуде,  ұсыну ережесін  сақтауда және  сақтау мерзімін білуде  ой– ...

Толығырақ »

Ірімшіктен әзірленген ыстық тағамдар . Ірімшік қосылған вареники.

«Бөкей ордасы колледжі»МКҚК 3 “Б”аспазшы тобы Ө\о шебері Хамидуллина.Н.К Өндірістік оқу сабағының жоспары    №    4 Мамандығы:      аспазшы  Курс:  ІІІ               топ №   Б                          Сабақтың тақырыбы: Ірімшіктен әзірленген ыстық  тағамдар .  Ірімшік қосылған вареники.   ______________________________________________________________________ Сабақтың мақсаттары: Варениктерді   дайындау  мен  ұсынуға үйрету.           Білімділік:     Студентерге  ыстық цехтағы жұмыс орнын ұйымдастыруда біліктілігін қалыптастыру.  Вареники әзірлеу технологиялық операциялары реттілігін көрсетіп үйрету. Дамытушылық :   ...

Толығырақ »

Шалбарды модельдеу

ШҚО Тарбағатай ауданы Жаңаауыл ауылы  «Қ.Қынов атындағы орта мектебі»КММ Кадирова Алмас Асылбековна Технология пәнің мұғалімі  Технология  пәні.    9– сынып. Сабақтың  тақырыбы:  Шалбарды  модельдеу.               Сабақтың  мақсаты: Оқушыларға  шалбарды  модельдеу туралы  түсінік беруКөркем  модельдеу  мен  техникалық   модельдеу    туралы  мағлұматтарын  дамыту. Араласу  және  топтағы  жұмыс       дағдысын  қалыптастыру.                Оқыту  әдістері:түсіндірмелі,  индуктивтік, зерттеушілік, репродуктивтік. Сабақ  түрі: талдау   сабағы.                   Сабақ  ...

Толығырақ »

Тұздықтардың негізгі түрлері дайындау технологиясы

№2 Қаратау колледжі ө/о шебері Тулендиева Мақбал Қамбарқызы Сабақтың тақырыбы: Тұздықтардың негізгі түрлері дайындау технологиясы Сабақтың мақсаты: Білімбілік: білімгерлерге тұздық түрлері туралы мағлұмат беру, дайындалу технологиясын үйрету; Дамытушылық: білімгерлердің тұздық даярлауға деген қызығушылығы мен құштарлығын ояту; Тәрбиелік: білімгерлерді жүйелі еңбекке баулу, ұқыптылыққа, еңбек сүйгіштікке тәрбиелеу. Сабақтың түрі: аралас Сабақтың әдісі: топпен жұмыс, сұрақ-жауап Көрнекілігі: нұсқау карта, суреттер Сабақтың барысы: 1.Ұйымдастыру ...

Толығырақ »

Тұскиіздің жасалу жолдары

Назым Аманова                                       Сабақтың тақырыбы:    Тұскиіздің  жасалу жолдары. Сабақтың мақсаты:  Ұлттық қолөнерді игере отырып, оның маңызын, мағынасын және орындалу әдістерін меңгерту. Білімділігі:   оқушыларға тұскиіз туралы мағлұмат беру, тұскиіздің жасалу жолдарын үйрету. Дамытушылығы:  ұлттық өнерге қызығушылығын арттыру, эстетикалық талғамын дамыту. Тәрбиелілігі:   халықтың өнерін бағалай білуге, ұқыптылыққа, төзімділікке, Сабақтың әдісі:  баяндау, түсіндіру, сұрақ-жауап, ой қорыту. Пәнаралық байланысы: тарих, геометрия, сурет,сызу. Көрнекілік: Буклет, дайын ...

Толығырақ »

Қашаумен өрнек ою

 Есполов Жамбыл №201  орта мектеп-лицей мұғалімі Қызылорда облысы Жалағаш ауданы Сабақтың   тақырыбы:   Қашаумен  өрнек ою. Білімділік  мақсаты:    а) оқушыларды тақтай бетіне өрнек салу және ою технологиясы туралы түсінік беру. ә) өрнек бейнелеріне, ою тәсілдеріне қолды жаттықтыруды таныстыру. б) технологиялық еңбектің көмекші құралдарын дұрыс қолдана білуге үйрету. Дамытушылық мақсаты:  Оқушылардың ой-өрісін, ақыл-ойын, қиялын, ойлау қабілеттерін дамыту,өз бетінше жұмыс істеуге үйрету.Оқушылардың ...

Толығырақ »

Қазақтың ұлттық киімі

Тоғжан Қожабаева Іргебайқызы «Қоссейіт» жалпы орта мектебінде бейнелеу өнері және технология пәні мұғалімі   Сабақтың тақырыбы: Қазақтың ұлттық киімі. Сабақтың мақсаты: Білімділігі:  оқушыларға қазақ халқының қолданбалы сәндік өнері туралы түсінік беру. Қазақтың ұлттық киімдерімен таныстыру.

Толығырақ »

Бұйымдарды өрнектеу

Оңтүстік  Қазақстан  облысы Мақатарал  ауданы, Асықата  кенті «Жеңіс» мектеп – гимназия» коммуналдық  мемлекеттік  мекемесінің Бейнелеу  өнері  пәнінің  мұғалімі Садықбекова  Айгерім  Дарханқызы Сабақтың тақырыбы:“Бұйымдарды өрнектеу” Сабақтың мақсаты: Білімділік: Оқушыларға қолөнердегі ою-өрнек туралы толық  мағлұмат  беру, өрнектерді  бұйымдарда  қолдана   білуге   үйрету.

Толығырақ »

Мерекелік және фуршет дастарқаның жабдықтау.

Қосқөл жалпы орта білім беретін мектебі  Бейнелеу өнері және технология пәнінің мұғалімі Алтыбаев Б. Тақырыбы:Мерекелік және фуршет дастарқаның жабдықтау. Мақсаты:Оқушыларға мерекелік дастарқан жасау жайлы түсінік беру. Білімділік:Дастарқан жасауға байланысты атаулармен таныстыру. Дамытушылық:Оқушылардың дастарқан жасауға шеберліктерің дамыту. Тәрбиелік:Оқушылардың эстетикалық тағылымдарын арттыру. Әдісі:Сұрақ-жауап,әңгімелеу. Көрнекіліктер:Жасалған дастарқан слайдтары. « Ас-адамның арқауы »   Сабақ барысы: 1.Ұйымдастыру кезеңі. 2.Үй тапсырмасын тексеру. 3.Жаңа сабақ. 4.Сабақты бекіту. ...

Толығырақ »

Аксонометриялық проекцияларды алу және оларды салу (фронталь диметриялық және изометриялық проекциялар)

Жамбыл облысы, Сарысу ауданы, Жаңатас көпсалалы колледжі Сызу пәнінің оқытушысы Кудабаев Булат Досболович Сабақтың тақырыбы: Аксонометриялық проекцияларды алу және оларды салу (фронталь диметриялық және изометриялық проекциялар) Сабақтың мақсаты: а) Білімділік: Білімгерлердің білімін қалыптастырып қана қоймай, оларға тың мәліметтер беру.

Толығырақ »

Құрылыс сызбаларының ерекшеліктері

Жамбыл облысы, Сарысу ауданы, Жаңатас көпсалалы колледжі Сызу пәнінің оқытушысы Кудабаев Булат Досболович Сабақтың тақырыбы: Құрылыс сызбаларының ерекшеліктері Сабақтың мақсаты: Білімгерлерге құрылыс сызбаларын кескіндеу жолдары жайлы түсінік беру. Құрылыс сызбаларын салу жолдарын талдауға, елестету, логикалық ойлау қабілетін дамыту.

Толығырақ »

Изготовление прихватки

Алматинская область Панфиловский район КГУ «Коктальская средняя школа с дошкольным мини-центром» Учитель технологии Смагулова Жанна Шергалиевна Тема урока: «Изготовление прихватки» Цель урока: Образовательная: формирование умений и навыков шитья; использование ручных швов и теоретических знаний о гармонии цвета. Развивающая: развитие сенсорно-маторных качеств рук; развитие волевых качеств личности (доводить начатое дело до конца, целеустремленность, настойчивость, умение преодолевать трудности). Воспитательная: формирование эстетического вкуса, ...

Толығырақ »

Оқушылардың білімін жан-жақты тексеруде ойын түрлерін дамыту

          Жұбатова  Гулфайруз  Убайдуллаевна №2   Қаратау   колледжінің  «Электргазбен   пісіруші» мамандығының ІІ санатты өндірістік  оқу  шебері Баяндама тақырыбы: Оқушылардың білімін жан-жақты тексеруде ойын түрлерін дамыту   Мақсаты – оқушылардың ойлау қабілетін дамыту, белсенділіктерін арттыру, ізденімпаздық пен шығармашылыққа баулу. Міндеті – оқушылардың танымдық қызығушылықтарын ояту.   Қоғамдағы қазіргі кездегі қайта құрулар, экономиканы дамытудағы жаңа стратегиялық бағдарлар, қоғамның ашықтығы, ...

Толығырақ »

Шойындардың құрамы мен жіктелуі

Жұбатова  Гулфайруз  Убайдуллаевна №2   Қаратау   колледжінің  «Материалтану» пәнінің      оқытушысы Сабақтың  тақырыбы:  «Шойындардың  құрамы  мен  жіктелуі» Мақсаты:  а)  оқушылардың теміркөміртекті  қорытпалар –шойындар, олардың  өндіріс  тәсілдері, қасиеттері, қолданылуы, жіктелуі  туралы  білімдерін  бекіту Дамытушылық: білімгерлердің  бойында  сараптама  жасау, салыстыру, жіктеу , алынған  материалдарды  қорытындылау  қабілеттіліктерін  дамыту,  назар  аудару, қорытынды  шығару.

Толығырақ »

Металды плитаның үстіне қойып, шапқымен шабу, кесу тәсілі

Ақтөбе облысы Шалқар қаласы  Ә.Жангелдин атындағы орта мектептің технология пәнінің мұғалімі Сүлейменов Сапарғали Бақытқалиұлы 6 сынып Сабақтың тақырыбы: Металды плитаның  үстіне қойып, шапқымен шабу, кесу тәсілі Сабақтың мақсаты: Құлыптың  ілмегін  дайындау жолдарын  түсініп, металды шапқымен шабу, кесу тәсілін білу

Толығырақ »

Тігін машинасының шығу тарихы.

Лиза Шынәліқызы. Қызылорда қаласындағы Қалтай Мұхамеджанов атындағы №1 мектеп-гиназиясының технология пәні мұғалімі. Эстетика пәндері әдістемелік бірлестігінің жетекшісі. Сабақтың тақырыбы: Тігін машинасының шығу тарихы. Тігін машина түрлерін анықтау. Тігін машинасының құрылысы Сабақтың жалпы мақсаты: машинатану негіздері, тігін машинасының шығу тарихымен таныстыру, жаңа озық технология жетістіктерімен таныстыру Дамытушылығы: тақырыпты өткен сабақтармен байланыстыра отырып, оқушылардың білімін пысықтау.

Толығырақ »
Яндекс.Метрика