Қайталау. Кестелік көбейту ж/е бөлу

 Алматы облысы

Кербұлақ ауданы

Шилісу негізгі мектебі КММ

Бастауыш сынып мұғалімі

Билибаева Қарлығаш

 

ТАҚЫРЫБЫ: Қайталау. Кестелік көбейту ж/е бөлу

Мақсаты1. Кестелік көбейту мен бөлу жайлы оқушылардың білімдерін жүйелеу ж/ебекіту:

  1. есеп бойынша теңдеу ж/е шешу дағдыларын қалыптастыру.
  2. Ұқыптылыққа, тиянақтылыққа тәрбиелеу

Әдісі: түсіндіру, сұрақ-жауап топпен жұмыс

Көрнекілік: электронды оқулық

Типі : бекіту

Пәнаралық байланыс: Өзін-өзі тану

Технология: ойын, топпен жұмыс

Сабақ барысы:

І.Ұйымдастыру кезеңі

А) Оқушылардың назарын сабаққа аудару

Ә) Қызығушылығын ояту

Оқушылар:

Сабаққа біз даярмыз,

Жалқаулықты қоямыз,

Үздік оқып әрқашан.

Кілең бестік аламыз.

Мұғалім:

Бір, екі, үш

Сынып іші тып- тыныш,

Жалқаулықты тастаймыз.

Сабақты бастаймыз.

ІІІ. мақсатын айту

ІҮ. Бекіту кезеңі

Жұппен жұмыс

№1  Мысалдарды шығару (Ауызша)

І жұп                                                 ІІ-жұп                                   ІІІ-жұп

40:20       80:10                                  8*01:4                                   4*20:8

90:30        100:10                                3*30:9                                  3*30:9

100:20       60:30                                0*6:2                                     5*2:5

Жұппен жұмыс

І жұп                                                 ІІ-жұп                                    ІІІ-жұп

№2 Салыстыр

№3 Есептерді шығар.

Шешуі:

6*2 =12(мәнерлеп оқушы)

12*5=60(бишілер)

6+12+60=78 оқушы

Ж/ы: 78 оқушы

(10+20)*3=90әшекей

ж/ы: 90 әшекей

№4 есеп шарты бойынша теңдеу құр ж/е оны шеш.

Шешуі: 35:х=5

Х=35:5

Х=7

ж/ы:7 қорап

ә) х:3=9

х=9*3

х=27

ж/ы: 27кг

топпен жұмыс

І топ                                                                              ІІ топ

№5 Кестелерді толдыру

а 21 70 56 63
А:7

 

а 2 4 6 8 9
А*9

 

«Кім жылдам?» ойыны(Ауызша)

№7 «Кім зерек?» ойыны(Ауызша)

Шығармашылық жұмыс

Барлығы 26 табан балық ұстады.  Уәлихан Мұратқа қарағанда 3 балық артық ұстады, Мұрат Біржанға 3 балық артық ұстады, Біржан Мирасқа қарағанда 3 балық артық ұстады. Балалардың әрқайсысы неше балық ұстады?

26:4=6(қалдық-2)

Мирас 2 балық

Біржан 2+3=5 балық

Мұрат 5+3=8 балық

Уәлихан  8+3=11 балық

Үйге : №8

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *