Математикадан тест

    Атырау облысы  Мақат ауданы Мақат кенті

Мұса Баймұханов атындағы орта мектебінің

бастауыш сынып мұғалімі: Аронова Тилектес

                       

         Математика№2

  1. Шебер 9 сағатта 81 аяқкиім жөндейді,6 сағатта неше аяқ киім жөндейді?

А)64

В)31

С) 54

Д)46

Е)36

2.Ұзындық  бірліктері

А) кг,см,т,лм

В)дм,м,т

С)кг,г,т,ц

Д) см,мм,дм,м,км

  1. Бір аптада асханаға 763 тоқаш әкелінді.Бір күнде неше тоқаш әкеледі?

А)180

В)208

С)109

Д)108

Е)18

4.57 дм-ге тең болатын өрнек

А)570см

В)5м 0дм

С)5м 7дм 5 см

Д)577см

Е)5м 7дм 2 см

5.текшенің неше қыры болады?

А)6

В)9

С)5

Д)4

Е)12

6.978-630:7 өрнегінің мәні:

А)824

В)868

С)978

Д)908

Е)924

7.Қалдықпен шығатын өрнек:

А)150:3

В)684:9

С)342:5

Д)6300:9

Е)146:2

8.8 қуыршақ үшін 864 теңге төленді.Осындай қуыршақтың біреуі қанша  тұрады?

А)201

В)12

С)102

Д)108

Е)202

  1. Мәні 464-ке тең болатын өрнек:

А)132.2

В)262.2

С)164.2

Д)232.2

Е)142.2

  1. Ауданның өлшем бірліктері:

А)см,дм,м

В)см,дм,т

С)мин,дм,м

Д)мм,см,ц

Е)дм,г,м

11.844:4+(700-385) өрнегінің мәні:

А)354

В)537

С)534

Д)347

Е)344

  1. х және 6 сандарының көбейтіндісі, 630 және 3 сандарының бөліндісіне тең х-тің мәні:

А)70

В)35

С)315

Д)46

Е)30

13.Бақшадан 60 кг қызанақ және қияр жиналды.Егер қияр 20кг жиналған болса,қанша кг қызанақ жиналды?

А)60-20=40кг

B)20+40=60кг

С)40+20=80кг

Д)60-40=20кг

Е)60:20=3кг

  1. Есептің шешуі:
1 қаптың массасы саны Жалпы масса
Бірдей      ?кг 6қап 936
           ?кг 3қап ?кг

А) (936:6)-3=153кг

В) (936:6)х3=459кг

С) (936:6)+3=159кг

Д) (936:3)+6=318кг

Е) (936:3):6=52кг

15) 144:24х6-1250:25:5 өрнегінің мәні:

А)26

В)2

С)20

Д)10

Е)15

 

 

 

<h2>Ұқсас жазбалар</h2>

Leave a Comment

Website Protected by Spam Master