Cабақтың тақырыбы: «Қазақтың дастарханы » модулін қайталау.
Сабақтың мақсаты:
Білімділік:оқушыларға ұлттық тағамдар туралы мәлімет беру,олардың түрлерімен таныстыру.
Дамытушылық:сөздік қорларын,ауызекі сөйлеу дағдыларын дамыту.
Тәрбиелік:тағамды қастерлеуге тәрбиелеу.Топтық жұмыс жасай отырып бір-бірлеріне деген қарым-қатынастарын нығайту,сыйластықтарын арттыру.
Міндеті:оқушылар тағам атауларын біліп,өз ойларын айту.
Сабақтың түрі: Дәстүрлі емес сабақ. Оқыта үйрету ойыны.
Сабақтың көрнекілігі:стикерлер,маркерлер,қима қағаздар.
Сабақтың әдісі: Модульдік технология.
Ұжымдастыру формасы: Топтық жұмыс.
Сабақтың барысы:
Мұғалімнің сөзі:- Сәлемдесу,(Сәлеметсіңдерме? Отырыңдар. Диалог құру)
Оқушылар (ет тағамдары,сүт және ұн тағамдары) болып отырады.
Ойынның мақсатымен, шартымен таныстыру.
Тақтада: Сабақтың тақырыбы, сабақ мақсаты жазылып тұрады.
Оқушылар үш топқа бөлінген соң оларға тапсырманы орындау үщін қажетті заттар таратылады.
Берілетін тапсырма:әр топқа тағамның үш түріне байланысты қысқаша жоба дайындап,берілген сұрақтар бойынша қорғап шығу.
1.Бұл тағамдар неден жасалады?
2.Осы тағамдардың түрлерін атап,қысқаша мәлімет беру.
3. Адамға олардың қандай пайдасы бар?
Казак дастарханы мощь
казактын дастарханы керемет