Басы » Биология » Бери-бери ауруы

Бери-бери ауруы

Қызылорда қаласы №261 орта мектебі

Химия және биология пәнінің мұғалімі

Алиасқарова Гүлнұр Бақбергенқызы

 

Қазіргі кезде 30-дан астам витаминдер түрлері ашылды. Витаминдер дегеніміз – барлық тағам мен азық-түлік өнімдерінде, жем-шөпте шағын мөлшерде ғана кездесетін, ал адам мен жануарлар организмінде бірқалыпты тіршілік үшін өте қажет төменгі молекулалы органикалық заттар. Европа елдерінде «бери-бери»  ауруы, керісінше, өте сирек кездеседі. Мұның себебі, ондағы тұратын халықтардың негізгі тағамы күріш емес, қара нан, әртүрлі тағамдар мен көкөністерді жиі пайдаланады.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *