Ж Жабаев атындағы отрта мектеп.
Ержанава Гүлсім Бисенбаевна
Сабақтың тақырыбы: Тамақ-денсаулық тірегі
Сабақтың мақсаты:1.Тамақтың қадір қасиетін біле отырып, қазақтың
ұлттық тағамдардының жасау жолдарын білу.
2.Ұлттық тамақ түрлерінің атауларын біліп,
олардың ден-саулыққа пайдасын ұғындыру.
3.Оқушыларды сүйіспеншілікке,іскерлікке
талғампаздыққа тәрбиелеу.
Сабақтың түрі: аралас сабақ.
Сабақтың әдісі: сұрақ, жауап, түсіндіру.
Сабақтың барысы: 1. Ұйымдастыру.
- Психологиялық сәт.
Оқушыларды түгендеу, психологиялық сәт.
Дастархан басында,
Әдеттен біз озбаймыз.
Үлкендердің қасында,
Қолды бұрын созбаймыз.
Тамақ ішер кезде енді,
Сөйлемейміз күлмейміз.
Астан басқ өзгені;
Елемейміз білмейміз.
Біз бүгін «Тамақ-денсаулық кепілі» атты тәрбие сағатымызды жүргізгелі отырмыз. Ең бірінші мына сұраққа жауап берейік.
Тамақ не үшін керек?
Өмір сүру,әл жинау, ден-саулықты болу үшін қажет.
Ертеде ата-бабаларымыз тамақты еттен,ұннан,сүттенжасап отырған Адамзат баласы бұл тағамдарды осы уақытқа дейін ішіп келеді.
Біз кәзір әр түрлі тамақтардың