Алматы облысы, Қарасай ауданы, Береке ауылы «М.Бейсебаев атындағы орта мектеп мектепке дейінгі шағын орталықпен» КММ бейнелеу және сызу пәнінің мұғалімі-Барибаева Гульнара Меделхановна Сабақтың тақырыбы: Натюрморт Сабақтың мақсаты: Оқушыларды бейнелеу өнері пәнінде заттың өзіне қарап бейнелеуге баулу. Затты бір — бірімен салыстыра отырып бейнелеуге үйрету. Көркем бейнелеу ерекшеліктерін түсіне білу, композиция құра білу дағдыларын дамыту. Оқушыларды әсемдікке, сұлулыққа тәрбиелеу. Көрнекі ...
Толығырақ »Daily Archives: 12 июня 2015
Тәрбиенің ең тамаша мектебі – отбасы
Балқаш қаласы «Жалпы білім беретін типтік мектеп –интернат»КММ Келисбаева Балжан Усербаевна тәрбиеші Тақырыбы: Тәрбиенің ең тамаша мектебі – отбасы Мақсаты: 1. Отбасы – әр адамның шағын отаны. Ол қоғамның бір бөлшегі, от бар жерде өмір бар. Отбасында адамдардың алатын орны туралы түсінік беру. Жанұядағы ата-ана және бала арасындағы қарым-қатынасты нығайту. Адамгершілік, әдеп-инабат тағылымын алуға, жақсы қасиеттерді бойына сіңіру, жақсыдан үйреніп, ...
Толығырақ »Камзолға өрнек таңдау
Балқаш қаласы «Жалпы білім беретін типтік мектеп – интернат»КММ Келисбаева Балжан Усербаевна тәрбиеші Сабақтың тақырыбы: «Камзолға өрнек таңдау» Сабақтың мақсаты: Оқушылардың дүниетанымын, ой-өрісін кеңейту, өнерге ынта-ықыласын күшейту, үнемділікке, тиянақтылыққа, төзімділікке, әсемділікке баулу. Ісмерлік, шеберлік дағдысын қалыптастыру. Сабақтың міндеттері: — Білімділігі: камзолға өрнекті дұрыс таңдау, симметриялы орналастыру қажеттігін ұғындыру; — Тәрбиелік: ісмерлікке, сәнділікке, халықтық дәстүр рухында тәрбиелеу; — Дамытушылық: қажет өрнекті ...
Толығырақ »Жасөспірімдердің дұрыс тамақтану негіздері
Балқаш қаласы «Жалпы білім беретін типтік мектеп – интернат»КММ Келисбаева Балжан Усербаевна тәрбиеші Тақырыбы: Жасөспірімдердің дұрыс тамақтану негіздері Мақсаты: Жасөспірімдердің дұрыс тамақтануы, денсаулыққа зиян тағамдар және арттық салмақтың зияндылығы туралы білімдерін жүйелеу, кеңейту. Дүниетанымын, ой-өрісін , қызығушылығын арттыру. Дұрыс тамақтануға және денсаулығын сақтай білуге тәрбиелеу. 14-17 жастағы жасөспірімдердің тамақтану рационыңда 93г ақуыздар болуы керек, соның ішіңде май өнімдері ақуызы ...
Толығырақ »